Προχώρα στο περιεχόμενο

Γεωργία , Γιορτή , Γιώργος , Ευχές για γιορτή , Προσωποποιημένα δώρα , Πρωτότυπα δώρα

Το καλύτερο δώρο για το Γιώργο που γιορτάζει την Κυριακή του Θωμά

Starfan

Apr 21, 2023

Το καλύτερο δώρο για το Γιώργο που γιορτάζει την Κυριακή του Θωμά

Ο Γιώργος, που γιορτάζει την Κυριακή του Θωμά, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ανδρικά ονόματα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πόσοι, περίπου, όμως γιορτάζουν στις 23 Απριλίου; Υπάρχουν τόσες παροιμίες για Γιώργηδες, όσες και για Γιάννηδες και τέσσερις ακόμη αλήθειες που δεν ήξερες για το Γιώργο (της καρδιάς σου)!

Είναι το δημοφιλέστερο ανδρικό όνομα

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα ανδρικά ονόματα. Χωρίς καμία αμφιβολία. Ήξερες, όμως, ότι το Γιώργος απαντάται σε, περίπου, 171.000 Έλληνες; Τα αμέσως επόμενα πιο δημοφιλή ανδρικά ονόματα είναι τα Δημήτρης, Κώστας, Γιάννης, Νίκος. Ωστόσο, στην πέμπτη θέση συναντάται το θηλυκό του όνομα, η Γεωργία.

Η ονομασία του συνδέεται με τη γη

Η σύγχρονη εκδοχή του ονόματος προέρχεται από τις λέξεις γη + έργο, δηλαδή γεωργός, ο άνθρωπος που δουλεύει τη γη. Η προέλευσή του, ωστόσο, είναι δωδεκαθεϊστική, καθώς, όπως αναφέρουν αρχαίες πηγές η συγκεκριμένη λέξη ήταν ένας από τους προσδιορισμούς του Δία.

Συναντάται μόνο σε μία παροιμία

Παρόλο που πρόκειται για το δημοφιλέστερο ανδρικό όνομα, συναντάται μόνο σε μία παροιμία -σε αντίθεση με το Γιάννη. Αυτή δεν είναι άλλη από το «Όπου Γιώργος και μάλαμα».

Ο Γιώργος και η αριθμολογία

Σύμφωνα με την αριθμολογία η λέξη Γιώργος αντιστοιχεί στον αριθμό 1. Κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για έναν άνδρα- ηγέτη, που ξέρει να επιβάλλεται και να παίρνει πρωτοβουλίες και διακρίνεται για την αποφασιστικότητά του. Από την άλλη η λέξη Γεωργία -εκτός από την καλλιέργεια της γης- έχει συνδεθεί με την καλλιέργεια του πνεύματος, ενώ αναζητάει πάντα την ευτυχία, είναι θαρραλέα, εφευρετική και φιλόδοξη!

Ο δημοφιλής Άγιος που θεωρείται δίδυμος αδερφός του Αγίου Γεωργίου

Σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται δίδυμος αδερφός του Αγίου Δημητρίου - ο ένας φέρνει την έναρξη της θερινής και ο άλλος της χειμερινής περιόδου, αντίστοιχα! (Μήπως να διαλέξεις έναν αγαπημένο Δημήτρη για να στείλει τις ευχές σου;)

Τώρα που έμαθες αρκετές άγνωστες πληροφορίες για το Γιώργο, με ποιον star από το starfan.gr θα στείλεις τις ευχές σου;


Κέρδισε 10% έκπτωση στην πρώτη σου ευχή!

Nέοι star, προσφορές και εκπλήξεις, κατευθείαν στο inbox σου.

Εγγράφηκες επιτυχώς!

✨ Βρες τον κωδικό στο e-mail σου και ετοίμασε το πρώτο βίντεο σου! ✨