Προχώρα στο περιεχόμενο

Γενέθλια , Ευχές για γενέθλια

5 πράγματα που δεν ήξερες για τα γενέθλια!

Starfan

Jan 19, 2023

5 πράγματα που δεν ήξερες για τα γενέθλια!

Η πιο αγαπημένη ημέρα όλων και αλήθειες που πρέπει να ξέρεις. 

Τα γενέθλια είναι συνήθως η πιο αγαπημένη ημέρα μικρών και μεγάλων. Τι κάνει τα γενέθλια όμως τόσο ξεχωριστά τελικά; Βρήκαμε  5 αλήθειες που πρέπει να ξέρετε για τα γενέθλια.

1. Ποια είναι η προέλευση της τούρτας γενεθλίων

Αντί για τούρτα γενεθλίων οι Αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν ένα γλυκό με μέλι, τοποθετώντας τα κεριά πάνω για να τιμήσουν τη θεά Άρτεμις. Τα κεριά συμβόλιζαν τα αστέρια και το φεγγάρι και τα άναβαν για να κάνουν το γλύκισμα να μοιάζει σαν το φεγγάρι. Έκαναν μια ευχή πρώτα και μετά τα έσβηναν, επειδή πίστευαν πως ο καπνός μετέφερε τις προσευχές τους στους ουρανούς! Μην ξεχνάς πως ο Δημήτρης Μακαλιάς είναι πάντα εδώ με τις πιο φρέσκες ιδέες (και τούρτες). 

2. Πως μας ήρθε το τραγούδι “Happy Birthday”

Το τραγούδι γενεθλίων που τραγουδάμε, πια, με πολλές παραλλαγές, το “Happy Birthday”, δημιουργήθηκε από τις Mildred και Patty Hill, δύο δασκάλες νηπιαγωγείου, το 1893. Στην αρχή μάλιστα λεγόταν “Good Morning to All” και ήταν το τραγουδάκι με το οποίο ξεκινούσαν τη μέρα τους κάθε πρωί στην τάξη! Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μοιράζοντας χαρά και ευχές! Να ξέρεις, το τραγουδάει υπέροχα πάντα ο Τρύφωνας Σαμαράς


 3. Γιατί γιορτάζουμε τα γενέθλια; 

Σύμφωνα με διάφορες ιστορικές πηγές, οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν πως οι εορτασμοί των γενεθλίων έδιωχναν μακριά από τον εορτάζοντα την “κακοτυχία”. Οι ευχές, τα γέλια, οι διασκεδαστικοί χοροί, τα δώρα και η συντροφιά φίλων μάλιστα τρόμαζαν τα “κακά πνεύματα” και τα κρατούσαν μακριά! 

4. Τι είναι τα “χρυσά” γενέθλια;

Όλοι έχουμε ήδη γιορτάσει ή θα γιορτάσουμε τα “χρυσά” μας γενέθλια! Δεν γίνεται να είναι μετά την ηλικία των 31 ετών ή πριν γίνουμε 1 έτους. Μπορείς να  μαντέψεις μήπως ποια είναι; Τα “χρυσά” γενέθλια είναι η ημέρα που η ημερομηνία γενεθλίων κάποιου είναι ακριβώς ίδια με το έτος της ηλικίας του. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει γενέθλια στις 14 του μήνα και γίνεται  14 ετών, αυτή είναι η μέρα που γιορτάζει τα “χρυσά” γενέθλια του. Μην ξεχάσεις να ευχηθείς! Η Μαρία Σολωμού θα τα πει όπως πρέπει! 

5. Πόσο πιθανό είναι να έχεις γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου; 

Σύμφωνα με έρευνες, η πιθανότητα να έχει κάποιος γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου είναι 1 προς 1,461. Επειδή δεν γίνεται να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε τέσσερα χρόνια, συνήθως οι εορτάζοντες τα γιορτάζουν την 1η Μαρτίου και έτσι δέχονται κάθε χρόνο ευχές από τους αγαπημένους τους. Στείλε το ξεχωριστό μήνυμά σου κι εσύ. Ο Stan έχει πάντα ένα μοναδικό τρόπο να ετοιμάζει το βίντεό σου!


Κέρδισε 10% έκπτωση στην πρώτη σου ευχή!

Nέοι star, προσφορές και εκπλήξεις, κατευθείαν στο inbox σου.

Εγγράφηκες επιτυχώς!

✨ Βρες τον κωδικό στο e-mail σου και ετοίμασε το πρώτο βίντεο σου! ✨